BUITENLANDSE PENNINGENFOTO'S/FOREIGN MEDAL PICTURES.  

Uiteraard kent ook het buitenland  de uitgave van de kynologische  penningen, medailles en plaketten.  Hetgeen niet direct tot mijn verzamelobjecten behoort, maar  waarvan ik wel byzondere exemplaren bewaar.    Hier een selectie van buitenlandse penningen ,de meeste uit Belgie en Frankrijk uit de 20er en 30er jaren van de vorige eeuw. 

(A little selection of  foreign medals . Most from Belgium and France)


 Om te beginnen met deze penning uit 1939 uit Amiens, ontworpen door de bekende Franse medailleur Richard Fath, 1900 - 1930, gesigneerd op de voorzijde met voor mij een byzondere betekenis.   Volgens de inscriptie aan de achterzijde voor een rode jeugdklasse Engelse Cocker Spaniel:  URTICA'S Tristan ,deze kennel; Urtica's stond op naam van mevr. Langhout - Stein de echtgenote van Dr.Cees Langhout,beide waren ook keurmeesters.  Ik zelf was pas 3 jaar in 1939,maar ik  heb het genoegen gehad beiden te leren kennen,en heb vaak als ringmeester, schrijver of gedelegeerd ringcommisaris met ze gewerkt op tentoonstellingen in de tachtiger jaren van de vorige eeuw.  Dr.Cees Langhout heeft ook,samen met Dr.Cohen in 1936 de Nederlandse Bull Terrier Club opgericht. (This is a medal with a personal memory from the late owner)

Een pagina uit de catalogus van de Cynophilia tentoonstelling te Alkmaar uit 1935,waar Dr.Cohen  Bull Terriers had ingeschreven en ook een advertentie van zijn kennel had geplaatst. (Dr .Cohen a veterinarian was one of the founders of the Dutch Bull Terrier Club in 1936) 

Een Franse penning uit de dertiger jaren van de vorige eeuw is van de Societe Canine Du Midi.  Een ontwerp van G.Contraux, gesigneerd aan de voorzijde ,rechts onder.Replica's worden nog regelmatig aangeboden op internet, maar niet de originele uitvoering zoals hierboven .
Barsoi

Langhaar Collie

Het SCHIPPERKE,een Belgisch ras is de kleinste herdershond. (a Belgian breed and the smalst    shepherd dog  .  

9 rashonden koppen

                                      

Pekingees

Dames hondenclub uit Brussel met een Griffon Bruxelois in het midden,Epagneul Papilion links en een Schipperke rechts.( Belgium ladys dog-club) 

Pointer aan het werk   

(Pointer ,hunting)

2 fraaie Franse jachthonden gesigneerd door de bekende medailleur FATH.

(By the famous French designer FATH) 

Herder kijkt over hek

(Looking Shepherd) 

Jachtapport

Pointerkop

Franse herdershond

Van groot naar klein

Bulldog

 Engelse Coker Spaniels,rechts boven Duitsland,rechts onder Zweden,links boven ,verschillende Spaniel varieteiten,er zijn er vele,naast de Engelse Cocker ook de Amerikaanse Cocker,de Clumber,de Field,de Sussex,de Ierse Waterspaniel,de Amerikaanse Water Spaniel  ,de Welsh Springer en de Engelse Springer Spaniel.

 Links onder is een Franse plakette van een niet zo bekend ras, een Algerijnse herdershond uit Noord Afrika. BERGER DE L'ÁTLAS of CHIEN KABYLE in het Frans.

 


Dit is een plakette welke in deze vorm veel uitgegeven  werd op de Internationale tentoonstellingen  in Parijs kort na de tweede wereld oorlog. De afbeelding is gebaseerd  op de originele uitgave van Fath hierboven ook vermeld. Het materiaal is een gegoten metaallegering en meet 14 x 8 c.m., 2,5 tot 5,5 m.m. dik en weegt  90 gram.De laatste uit deze reeks wil ik even speciaal vermelden,gezien ik in hoofdzaak de oude Nederlandse uitgaven in mijn collectie verzamel,is dit toch wel een byzonder buitenlands exemplaar.                                    Op deze Amerikaanse penning uit Dayton,Ohio met een diameter van 5 c.m. staan 15 verschillende rashonden in relief afgebeeld,en ondanks de geringe afmetingen zijn alle rassen herkenbaar .

                                                                                                                                                                                


Van boven af een Afghaanse windhond en dan          rechts om: Sint Bernard,Herder,Poedel,Setter,              Dashond,Keeshond,Bulldog,Sharpei,Barsoi,Akita          Airdale Terrier,DobermannPinscher, langhaar Chow Chow, en een Retriever.                         

( A, U.S.A .medal from Dayton,Ohio,+/- 1980 with 15 different breeds arround)